♥ Tirja's ♥ Mitt bland tyger och trådar!

Mössa åt prinsen och ett försök till en minimössa!

Publicerad 2014-02-04 22:21:00 i Barnkläder, Sytt, vinyltryck,

Förskt få till ett bra orönlappsmössa åt grabben, mönstret jag byggt ihop av massa andras som jag kollat på va inte riktigt precis det jag ville ha i slutändan ändå.
Men jag provade nu att kanta det med mudd för att dra ihop det lite så inte öronlapparna flyger rakt ut och då hjälper dom ju inte.
Får se hur den sitter på han imorgon.
Jag har även gett mig på att försöka få till stryka på vinylen, det är som svårt när jag inte vill klippa utan skära ut så att man får kvar plasten så man slipper sitta och mäta och kolla exakt vart nästa bokstav ska vara (här hade ju cameon varit guuuuuld värld om man haft en hemma) och det går ju frammåt.
Måste skaffa mig en liten skärmatta bara för den gamla skärbrädan är för räfflad eller hur man ska förklara det. 
Bladet fastnar i det gubbiga och blir svår att jobba med även om man inte skär igenom plasten.
 
Provade göra en liten mössa åt lilla Linnéa som ska komma.
Men av någon konstig anledning (antagligen det faktumet att Aila kom och skulle vara med mig precis då jag skulle stryka fast det) så hamnade inte namnet där det skulle. Det skulle ju gå över nedre delen av "kronan" men det är sånt som händer. Gör om gör rätt en annan dag om den inte duger som den är!
 
Jag har ju haft stryka på vinylen ett bra tag men vågar knappt använda den just eftersom jag måste göra allt för hand. Men jag måste ju använda det när jag har det liksom!
Och det är ju jätte kul när man nästan får till det iaf.
 
Igår kväll sydde jag ett litet hjärta bara för att få testa vinylen ;)
Gillar min lilla treuddiga krona, så den kommer jag göra mer av...
Kanske skulle haft den som min "logga" men jag får se.
Är sugen på att beställa nya namnlappar också, för jag vill ha sånna jag kan sätta i sömmen på kläderna också. 
Jag glömmer ju bort dom här andra vanliga...
Men allt sånt får ju bli när det finns pengar över.
 
Har massa tyger jag verkligen verkligen skulle vilja beställa också, och lite basic som skulle vara bra som mudd som matchar tygerna, har inget som matchar det rosa och lila jag har förutom svart och cerise som inte alls blir fin till :(
Men har man inte pengar så har man inte :P
 
Nej fortsätta fundera på vad jag kan göra med det jag har hemma istället ;)
(Aila är förövrigt väldigt avundsjuk på brorsans maskinmössa, så den som vart för liten för han som jag tänkte skänka till dagis får nog hon ta, med cerise mudd och hennes namn på, bara jag orkar fixa den)

Kommentarer

Postat av: Joanna Eriksson

Publicerad 2014-02-04 22:41:56

Alltså,jag måste vara världens mest otekniska 27åring... Som jag funderat på vart o hur jag tar mig in på din pysselblogg.. O bakblogg,skulle visa nån en tårta! Trott att du tagit bort både dom o den låsta.. Den låsta tar jag mig dock inte in på,men du kanske inte använder den längre?
Meen hursomhelst,hur oteknisk o korkad får man va? Imorn tar jag mig förmidligen inte mig in igen.. Förvirrad som jag är!;-)

Sjukt duktig du är på o sy o greja iaf.. Ha kurs med mig nån dag vettja!;-)

Puss

Svar: Haha men gumman då! På min vanliga blogg finns det länkar hit till dom allihopa!Nej den låsta har jag mest lagt på Is, då jag inte ens orkar skriva om/när det är jobbigt sen en tid tillbaka. Kommer inte ens ihåg lösenordet som jag bytte till... Då jag hade så många som jag inte riktigt kände att jag kunde lita på längre till den.
Men om jag börjar skriva där igen så skickar jag inlogg till dig :)

Haha det klart du gör ;) Annars så kommer det ju upp på facebook när jag skriver i den här ;)

Tack, ser nog bättre ut på bild än i verkligheten än, men jag kämpar på så till slut kommer det vara precis som jag vill :) Absolut, bara komma och ha med en stor påse tålamod med dig, för jag är inte bra på att instruera folk ;)

PUSS <3
♥ Tirja ♥

Postat av: Anonym

Publicerad 2014-02-04 22:56:06

Meeen,det är ju på din vanliga blogg jag letat länkarna ju! Hahaha.. :) Alltså,Lowa blir på riktigt arg på mig för att jag är så oteknisk!:-)

Hörredu,jag är säker på att det är minst lika bra i verkligheten!:)
Hur har du det på onsdagar förresten,Lowa har skola länge då,o jag skulle gärna hälsa på hos dig o hänga nån onsdag! Om du har tid o lust?:)
Puss

Postat av: Joanna Eriksson

Publicerad 2014-02-04 22:56:53

Va faaan,ja du ser ju.. Sjukt oteknisk är jag! ;-)

Svar: haha otur bara ;)Dom ska finnas bland länkarna i sidomenyn i headern ;)
Kan ha försvunnit också, jag ska kolla på det ;)

Och angående onsdag eller vilken dag som helst så är jag oftast hemma, hämtar ju barnen 2 som vanligt ;)

Den här veckan tror jag inte du vill komma men framöver ska det inte vara några hinder och vi/jag får mer än gärna besök och jag lovar att inte bjuda på korvstroganoff ;)

Puss <3 (du får hälsa Lowa att det inte är ditt fel att du är oteknisk sånt fanns ju inte när vi va små... Teknik och sånt... Bara dinosaurier eller hur ;) )
♥ Tirja ♥

Postat av: Joanna

Publicerad 2014-02-05 08:16:58

Haha, kanske kan sikta på nästa Onsdag?:)

Hahahaha...älskar tillägget om korvstroganoffen,, you Know me!;-)
För övrigt så tycker Lowa redan att jag är skiiitgammal, o är säker på att jag var liten på stenåldern.. Tack för den liksom! Är fortfarande typ 20 år yngre än hennes kompisars föräldrar..oftast! O de kommer hon o förstå,när jo när typ 20... Ooouch, är länge dit..men jag får väl försöka stå ut!;)

Puss

Svar: Haha ja men det ska nog gå bra, det är tomt på planeringslistan än iaf... eller ja för det mesta ;) hahaJa men det är inte alltid jag kommer ihåg sånt, överväger att göra en lista och föra in sånt jag vet att folk inte äter, gillar, tål med mera på den så jag kommer ihåg ;)
Haha ja du, jag har tur än, hos oss är det bara pappa som är gammal än ;)

PUSS
♥ Tirja ♥

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela