Hallonmousse/blåbärsmousse


2 teskedar gelatinpulver
2 matskedar kallt vatten
225 g hallon (eller blåbär)
½ dl socker
1 msk vatten
3 dl vispgrädde

Gör så här!


  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Lägg hallon, vatten och socker i en kastrull och låt det småputtra i några minuter.
  3. Mosa hallonen mot kanten så att de släpper ifrån sig så mycket saft som möjligt.
  4. Passera hallonen genom en finmaskig sil. Pressa ut så mycket saft som möjligt och tänk på att det alltid blir en hel del saft på undersidan av silen.
  5. Krama ur vattnet ur geltinbladen och blanda ner dem i hallonsåsen.
  6. Rör tills gelatinet har smält och låt såsen svalna. Om man har bråttom kan man ställa såsen i kylskåpet men passa så att den inte stelnar helt.

Jag har bara testat att göra på hallon och blåbär, men tror nog det går att göra med vilket fryst bär som helst, hoppas på att få testa att göra jordgubbsmousse snart! Då kommer det även ett recept på det!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback