Black and White kladdkaka (med hallon)

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl

Glasyren:

1 dl grädde
50 g smör
300 g vit choklad (tex. Fazers vita)
Ev. 2 dl hackad eller hyvlad mandel (rostade eller råa) jag bytte ut det mot ett lager mosade hallon.
 

Gör så här

Smält smöret och rör i sockret, låt smälta ihop.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner ett ägg i taget. Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.

(Jag har en rund form ca 20 cm i diameter. Men har fått kommentarer om att någon dubblerar receptet och tar större form.)

Grädda i 20 minuter i 185 grader.
Ställ formen att svalna utan kant.

Glasyren:
Koka upp grädde och smör under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter.
Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.

Häll smeten över kakan.
Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar. Det räcker med 2 timmar så är den stel.


Servera gärna med vispad grädde.
 

 
Receptet kommer från matklubben
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback