Enligt mig godaste kladdkakan!

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Rör till sist ner vetemjöl.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.
5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme.
Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.

6 månaders tårta!

Eftersom vi inte hade någon bröllopstårta när vi gifte oss...
Överraskar jag gubben med en idag istället ;)
 
Innehåller ljusabottnar, mörkchokladganache och äktavaniljkräm.
Täckt med sp och spacklad med grädde!
 
Va roligt att göra dekorationer utan att behöva stressa för en gångs skull!
(dom små blommorna formar ena halvan av ett hjärta... typ. Eftersom det bara är ett halvt år)
 
Uppdaterar med riktiga bilder när jag fört över dom till datorn, dessa är ju från instagram ;)

Bröllopstårtor

Fick ju äran att göra tårtorna åt Sandra och Tony när dom äntligen vart man och fru ♥
 
Det är vaniljbottnar, blåbärsmouse och äkta vaniljkräm i dom.
Spacklade med grädde och täckta med sockerpasta.
(det är hemägg och jämtlandsplockade blåbär och ecogrädde/mjölk i, vilket passade himla bra tillsammans med den när produserade maten som serverades)
 
Tack för att vi fick komma på erat bröllop och för förtroendet att göra era tårtor!
 
 
(Inlägget är inlagt i efterhand på deras datum)

Några fler tårtor...

Min och lillans tårta från i sommras...
Tänk att man redan är 27, det är ganska häftigt tycker jag ^^
 
Och att lillan redan är 1 år!
(och att grabben redan är 3 år... Hittade dock konstigt nog ingen bild på hans tårta från iår... kanske inte blev något ;) haha)
Lillan fick tårta och 7 sorters kakor och 4 olika bullar ;)
 
Och så en från när gubben fyllde år!
(tillsammans med present och annat)
Med felstavning och allt... Inte det lättaste att skriva förhand med smält choklad och en ledsen 9 månaders och en ivrig 3 åring runt benen ;) 
Va kladdkakebotten, ett lager hjortron och mumsmusfyllning ;) Gott om man bortser från hjortronen ;)

Väldigt dåligt här!

Men det blir inte så mycket bakat och när det väl blir kommer jag inte ihåg att fota ;)

Men här kommer gårdagens provsmakstårta inför ett kommande bröllop!
 
Det gick väldigt dåligt allmänt med den här tårtan men då kan det ju bara bli bättre när dom rätta ska göras!
Men är ändå rätt nöjd med orkideerna iaf för att aldrig gjort en riktig sockerblomma så fick jag iaf till 3 st ;)

Nougatfylld marsipanrulle

400 g Päronmarsipan (den gröna som gå att köpa på affären)
250 g Nougat
ca 25 g rostade finhackade hasselnötter
 
100 g mörkchoklad
2 mck hackade pistaschnötter 
till dekoration
 
Kavla marsipanen till en rektangel ca 18 * 25 cm
Låt nougaten mjukna, inte smälta, går att värma i mikron försiktigt.
Bred ut den över marsipanen och strö över nötterna, tryck ner dom något i nougaten.
Rulla ihop till en rulle.
 
Smält chokladen över vattenbad och pensla den över rullen.
Garnera med pistaschnötterna och låt stelna!
 

Min vart väl inte den vackraste men god och det är ju huvudsaken ^^

Citronkladdkaka

1 st      citron
150 gram      smör
2 st      ägg
2,5 dl      strösocker
1 tsk      vaniljsocker
1,5 dl      vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 150 grader. Smöra och bröa en form, ca 20 cm. Smält smör och låt svalna.
2. Tvätta och torka citronen, riv skalet och pressa ur saften. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Tillsätt vaniljsocker, citronsaft och skal, vispa på lägsta hastighet.
3. Tillsätt smör och mjöl, vispa ihop och häll smeten i formen. Grädda mitt i ugnen i ca 30-40 minuter.

Äppelkaka

Ingredienser:
Sockerkaka:

100 g smör
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 st ägg
4 dl vetemjöl
1.5 dl mjölk

Fyllning:

2-3 st äpplen
2 msk strösocker
0.5 msk kanel

springform ca 22 cm i diameter



Gör så här:

Låt smöret bli rumsvarmt. Smöra och bröa en rund ugnsform med löstagbar kant, ca 22 cm i diameter.

Rör smör och socker, använd gärna elvisp som du kan använda genom hela receptet.

Tillsätt bakpulver och ägg och rör till en jämn smet.

Tillsätt vetemjöl och mjölken. Rör snabbt ihop till en jämn smet. Rör inte längre än att det är blandat.

Häll smeten i den smorda och bröade formen. Bred försiktigt ut smeten så den är någorlunda jämnt fördelad.

Skala äpplen och skär i mindre bitar. Blanda socker och kanel i en djup tallrik och lägg i äppelbitarna och rör runt tills äppelbitarna sugit upp så mycket som möjligt.

Tryck ner äppelklyftorna i sockerkakan. Om det blir socker och kanel över - strö över kakan.

Grädda i 175°C i nedre delen av ugnen, ca 45 minuter.

Kladdkaka med mini marsmallows

2 ägg
2½ dl strösocker

3 msk kakao
1,25 dl vetemjöl
125g flytande margarin.

minimarsmallows, ca 2 dl.

Blanda ägg och strösocker poröst.
Blanda sedan i kakao,vetemjöl och magarin till en slät smet.
Häll i mini marsmallowsen.

Fyll en form (ca 22-24 cm) och grädda i ugnen 175 grader i ca 30 min.

(Receptet hittade jag --->här<---)

Black and White kladdkaka (med hallon)

150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl

Glasyren:

1 dl grädde
50 g smör
300 g vit choklad (tex. Fazers vita)
Ev. 2 dl hackad eller hyvlad mandel (rostade eller råa) jag bytte ut det mot ett lager mosade hallon.
 

Gör så här

Smält smöret och rör i sockret, låt smälta ihop.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner ett ägg i taget. Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.

(Jag har en rund form ca 20 cm i diameter. Men har fått kommentarer om att någon dubblerar receptet och tar större form.)

Grädda i 20 minuter i 185 grader.
Ställ formen att svalna utan kant.

Glasyren:
Koka upp grädde och smör under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter.
Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.

Häll smeten över kakan.
Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar. Det räcker med 2 timmar så är den stel.


Servera gärna med vispad grädde.
 

 
Receptet kommer från matklubben

Marshmallowsbrownies med chokladkrisp

Browniebotten
200 g mörk choklad
100 g smör
3 1/2 dl socker
4 ägg
1 3/4 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
 
1 påse minimarshmallows (ca 280g)
 
Chokladkrisp
200 g mörk choklad el mjölkchoklad
100 g smör
7-8 dl rice krispies
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 °.
Smält chokladen över vattenbad.
Lägg i smöret och låt det smälta tillsammans med chokladen.
Häll blandningen i en bunke och tillsätt sockret.
Låt blandningen svalna lite och tillsätt sedan ett ägg åt gången.
Blanda ner vetemjöl, vaniljsocker och salt.
Rör ihop med en slickepott. Bred ut smeten i en form, ca 20*30 cm, klädd med bakplåtspapper.
Grädda mitt i ugnen i ca 25 min.
Ta ut kakan och sprid ut minimarshmallows över den. Grädda kakan ytterligare 5 min.
Låt kakan svalna på ett galler.
 
Chokladkrisp
Smält chokladen och smöret över vatten bad.
Blanda i rice krispies och rör om.
Bredblandningen jämt över kakan.
 
Låt kakan stå övertäckt i kylskåp någon timme, för att lättare skära fina bitar.
 

(Jag hade inte tillräckligt med minimarshmallows så jag klippte vanliga och blandade)

Receptet är hämtat ur Hembakat nr 5 2012

Systers tårta!



Citronkladdkakebotten, ljuscitronbotten, hallonmousse och dumlefluff!
(även mösskärmen är fylld så den går att äta ;) har en liten bror på 6 år som mer än gärna äter sockerpastan om den är tjock eller figurerna)

Enkel efterrätt!

Igår va jag tvungen att testa något jag läst på flera ställen om.
Nämligen vaniljkessela med bär och krossade digestivekex.


Så enkelt men så otroligt gott!
Jag krossade bara kexen lite enkelt, och klickade i lite vaniljkesella och toppade med tinade blåbär :)
Så gott så jag knappt kunde tro det själv!



Blåbärspaj

Detta behöver du :
Pajdegen :

150 gram smör
1 dl socker
1 tsk bakpulver
3- 3 1/2 dl vetemjöl

 

Fyllningen :
ca 5-6 dl färska blåbär
2,5 dl creme fraiche (fetthalt 34 %)
1 ägg
1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker

 

Gör så här :
ställ ugnen på 175 grader, under och över värme.
Rör i hop pajdegen , och platta ut i en form ( ca 22- 24 cm )
Rör ihop samtliga ingredienser till fyllningen, vi ni så mosa blåbären lätt, och fyll sedan upp pajskalet med fyllningen.
Grädda kakan i mitten på ugnen i ca 40-50 minuter ( håll koll , så att den inte blir bränd )

 

Detta super goda recept har jag hittat --->här<--- en av bloggarna jag följer helt klart!

 

After eight kladdkaka med päronhalvor i

RSS 2.0