Doptårtor till Elicia!


Ljusabottnar
Dumlefluff
Päronmousse
Vitchokladsmörkräm
Sockerpasta

Ljusabottnar
Gelehallonfluff
Chokladpudding
Vitchokladsmörkräm
Sockerpasta


Mycket nöjd med dessa tårtor faktiskt!
Jag tycker dom vart riktigt fina!

Äppelkaka


Med marzansås!

Falsk PotatisBakelse


4 ägg
4½ dl strösocker
200 g margarin
2½ dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk vaniljsocker
3 tsk bakpulver


SMÖRKRÄM:

200 g smör
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker

3 dl kallrörd marzankräm

GARNERING:

Grovriven mandelmassa
Kakaopulver


GÖR SÅ HÄR:

1. Värm ugnen till 200 grader
2. Vispa ägg och socker poröst
3. Smält margarinet, häll i mjölken och blanda detta i äggsmeten
4. Blanda vetemjölet med bakpulvret och vaniljsockret och rör ned i smeten
5. Grädda i smord och bröad långpanna i ca 15-20 minuter
6. Låt kakan svalna
7. Rör ihop smörkrämen
8. Blanda den kallrörda marzankrämen med smörkrämen till en god, lite klimpig smet
9. Bred krämen på den kalla kakan

Grovriv sedan mandelmassa över krämen, sikta över kakaopulver och skär kakan i lagom stora bitar. Det bör bli cirka 24 "kakor".

Bröllopstårtor!


2 vanliga prinsesstårtor
2 mörkchokladfluff/apelsinmousse
1 daimfluff/saltlakritsfluff


Gjort rosor och blad för hand med utstickare till hjälp, målat bladen med pulverfärg!
(Med hjälp från min fina vän Camilla)
Jag hopps brudparet vart nöjda och att gästerna åt upp tårtorna ;)

Mina nyaste tillskott!


Två färger, en gelfärg (den röda) och en pulver färg (den gröna)
Två rosutstickare kommer dock inte ihåg mm storleken på dom!
Och murgrönebladsutstickare, 3 storlekar!

Tänkte väl lägga upp allt jag har så småning om i den här kategorin!