Thomaslimpa
Sätt ugnen på 175°.
Smält 125 g smör eller margarin och låt svalna, smula 1 paket blå jäst och 1 paket röd jäst, slamma i 1 liter fingervarmt vatten.
Häll i 1 påse brödkryddor och ett paket brunt farinsocker.
Häll i smöret.
Blanda sedan i i paket (2 kg) rågsikt.
(Antingen kan man jäsa efter man gjort bullarna eller före.(Helene tycker det är lättare att jäsa bullarna)
Grädda bullarna i ca 15-20 minuter.
Smält 125 g smör eller margarin och låt svalna, smula 1 paket blå jäst och 1 paket röd jäst, slamma i 1 liter fingervarmt vatten.
Häll i 1 påse brödkryddor och ett paket brunt farinsocker.
Häll i smöret.
Blanda sedan i i paket (2 kg) rågsikt.
(Antingen kan man jäsa efter man gjort bullarna eller före.(Helene tycker det är lättare att jäsa bullarna)
Grädda bullarna i ca 15-20 minuter.

Kommentarer
Trackback