Black and White kladdkaka (med hallon)
150 g smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Glasyren:
1 dl grädde
50 g smör
300 g vit choklad (tex. Fazers vita)
Ev. 2 dl hackad eller hyvlad mandel (rostade eller råa) jag bytte ut det mot ett lager mosade hallon.
3 dl socker
1 dl kakao
2 ägg
2 dl mjöl
Glasyren:
1 dl grädde
50 g smör
300 g vit choklad (tex. Fazers vita)
Ev. 2 dl hackad eller hyvlad mandel (rostade eller råa) jag bytte ut det mot ett lager mosade hallon.
Gör så här
Smält smöret och rör i sockret, låt smälta ihop.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner ett ägg i taget. Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.
(Jag har en rund form ca 20 cm i diameter. Men har fått kommentarer om att någon dubblerar receptet och tar större form.)
Grädda i 20 minuter i 185 grader.
Ställ formen att svalna utan kant.
Glasyren:
Koka upp grädde och smör under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter.
Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.
Häll smeten över kakan.
Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar. Det räcker med 2 timmar så är den stel.
Servera gärna med vispad grädde.
Blanda i de torra ingredienserna. Rör ner ett ägg i taget. Häll över smeten i bröad form med löstagbara kanter.
(Jag har en rund form ca 20 cm i diameter. Men har fått kommentarer om att någon dubblerar receptet och tar större form.)
Grädda i 20 minuter i 185 grader.
Ställ formen att svalna utan kant.
Glasyren:
Koka upp grädde och smör under omrörning.
Tag kastrullen från plattan och rör i chokladen så den smälter.
Sätt på kakformskanten som nu är oljad med rapsolja ex. så släpper kakan lättare.
Häll smeten över kakan.
Ställ kakan i kylen så att överdraget stelnar. Det räcker med 2 timmar så är den stel.
Servera gärna med vispad grädde.

Receptet kommer från matklubben

Kommentarer
Trackback