Enligt mig godaste kladdkakan!

150 gram smör
3 dl socker
1 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
2 st ägg
2 dl vetemjöl
 
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält matfettet i en kastrull som rymmer ca 2 liter. Ta kastrullen från värmen.
3. Rör ner socker, kakao och vaniljsocker i det smälta matfettet.
Tillsätt äggen, ett i taget, under omrörning.
Rör till sist ner vetemjöl.
4. Bred ut smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda kakan i nedre delen av ugnen 20 minuter, inte längre, kakan ska vara lös i mitten.
5. Låt kakan kallna och ställ den sedan i kylen ca 1 timme.
Sikta eventuellt över lite florsocker strax innan kakan ska serveras.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback